ckvalhall.se


Tidigare Resultat
- Resultat från 2010
- Resultat från 2009
- Resultat från 2008
- Resultat från 2007
- Resultat från 2006
- Resultat från 2005
- Resultat från 2004
- Resultat från 2003

Tidigare Resultat Cross-Cup
- Resultat från 2008
- Resultat från 2005
- Resultat från 2004

CK Valhalls klubbmästerskapscup 2009

KM-cupen är Valhalls egna klubbmästerskapscup. Den består av cirka sex deltävlingar, alltifrån linjelopp, tempolopp, GP-lopp till eliminerings- och backtävlingar förekommer. Den är för Valhallare och av Valhallare och bygger på enkelhet och fika. Och en del prestige.
För att få en inbjudan, resultatlista etc. publicerad skicka den till webmaster.

Årets tävlingar i Kompiscrossen

Se Inbjudan.

Skärselden, Bengt Engström
Inbjudan

KM-Cupen

KM-Cupen 2009 på landsväg är avslutad. Se referat och resultat till höger. Totalsammanställning kommer senare.

Så räknas poängen

Poängen baseras på antalet deltagare. Är det 15 deltagare får ettan 15 poäng, tvåan 14 o.s.v ner till siste man som får en poäng. Dessutom får de tre första bonuspoäng - ettan 5 bonuspoäng, tvåan 3 bonuspoäng, trean 1 bonuspoäng. Totalt får alltså ettan i exemplet 15+5 poäng, tvåan 14+3 poäng, trean 13+1 poäng, fyran 12+0 poäng ner till siste man som får en poäng. Att delta lönar sig med andra ord alltid.

Tre cuper

I KM-cupen ingår egentligen tre cuper. Den viktigaste är KM-cupen - där får man alltid poäng om man deltar och ingen indelning i kön eller ålder görs - vinnaren av denna blir klubbmästare och får ta med sig vandringspriset hem till bokhyllan. Men det finns ytterligare två cuper i cupen - en damklass och en +40 klass där man automatiskt deltar fr.o.m det år man fyller 40.

I dessa båda klasser får den bäst placerade i varje "grupp" (dam eller +40) lika många poäng som deltagare från samma grupp, plus bonuspoäng enligt samma system som i totalcupen. Detta innebär att den som kommer 5a totalt på ett KM-lopp, men är bäst i sin grupp av sex cyklister, får sex poäng plus fem bonuspoäng, och så vidare.

Dessa cuper kan alltså vinnas av andra cyklister än totalsegraren. Är det tre startande eller färre utdelas inga bonuspoäng.

Vid säsongsavslutningen utropar vi alltså tre vinnare! Ställningen och poängen kommer givetvis kontinuerligt finnas utlagd på hemsidan.

Ledartröja

Ledartröjan bärs av totalledaren i KM-cupen. I årets första lopp kommer förra årets totalsegrare att få bära tröjan.

Totalvinnare

Vinner cupen gör den cyklist som har flest antal poäng efter årets sista deltävling, och efter att ett resultat/deltävling har räknats bort för de som kört samtliga lopp. Innehåller cupen sex deltävlingar räknas alltså bara de fem bästa resultaten. På så vis har man råd att missa ett lopp utan att missa chansen till en bra placering. Har två cyklister samma poäng vinner den med flest antal höga placeringar.

Totalvinnaren får behålla ledartröjan till nästa år. Dessutom får han CK Valhalls vandringspris med sitt namn ingraverat.